Λεύκανση στο σπίτι

Χρησιμοποιείται συνήθως υπεροξείδιο του καρβαμιδίου 10% - 35% ή σπανιότερα υπεροξείδιο του υδρογόνου 6% – 9,5% σε μορφή γέλης.
Είναι απλή και ασφαλής τεχνική.

Ο οδοντίατρος κατασκευάζει στο εργαστήριο ατομικούς νάρθηκες (μασελάκια) από πολυμερές υλικό το οποίο είναι απολύτως συμβατό με το στόμα και εφαρμόζει απολύτως και μόνο στα δόντια του ασθενή.

«Μασελάκι» - Εφαρμογή

Ο λευκαντικός παράγοντας τοποθετείται στους εξατομικευμένους νάρθηκες  από τον ασθενή, και παραμένει στο στόμα για 1 ½ με 2 ώρες με τα καινούργια πλέον υλικά. Παλαιότερα ο ασθενής φορούσε τα μασελάκια με τον λευκαντικό τζέλ ολόκληρη τη νύχτα.

Ο ασθενής εξετάζεται περιοδικά από τον οδοντίατρο ώστε να ελέγχεται η αλλαγή της απόχρωσης των δοντιών, και το αν  ακολουθεί πιστά τις οδηγίες..

Η συνολική διάρκεια της λεύκανσης στο σπίτι είναι περίπου 15-20 ημέρες ανάλογα με την ένταση της δυσχρωμίας που υπάρχει και διαφόρων χαρακτηριστικών των δοντιών.

Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης ο ασθενής θα πρέπει  να περιορίσει τη χρήση τσιγάρου, κόκκινου κρασιού, καφέ τσάι και αναψυκτικών τύπου cola.

Powered by InfoTime