Περιοδοντολογία

Με τον όρο ''περιοδοντικοί ιστοί'' αναφερόμαστε στα ούλα,  και το στηρικτικό οστό γύρω από τα δόντια Η λεπτομερής κλινική εξέταση τού ασθενούς, που γίνεται στην πρώτη επίσκεψη, περιλαμβάνει και την αξιολόγηση της κατάστασης των περιοδοντικών ιστών για την πιθανή διάγνωση ουλίτιδας ή περιοδοντικής νόσου (περιοδοντίτιδας).

Θεραπεία ουλίτιδας

Η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων και οφείλεται στην κακή στοματική υγιεινή (μικροβιακής αιτιολογίας) καθώς και σε άλλους τοπικούς παράγοντες (όπως κακότεχνες εμφράξεις, προσθετικές αποκαταστάσεις που τραυματίζουν τα ούλα κλπ.) ή γενικούς παράγοντες (όπως ορμονολογικοί παράγοντες, σακχαρώδης διαβήτης, εγκυμοσύνη, γενετικά σύνδρομα κλπ). Η ουλίτιδα εξελίσσεται αθόρυβα, ενώ τα κυριότερα συμπτώματα της είναι η αιμοραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα, η διόγκωσή τους και σε βαρύτερες περιπτώσεις παρουσιάζεται πόνος.

Διαβάστε περισσότερα: Θεραπεία ουλίτιδας

Περιοδοντίτιδα

Περιοδοντίτιδα είναι φλεγμονή των στηρικτικών ιστών των δοντιών. Σε σχέση με την ουλίτιδα που είναι επιφανειακή η περιοδοντίτιδα προσβάλει το οστό που στηρίζει το δόντι με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται εύσειστο.

Διαβάστε περισσότερα: Περιοδοντίτιδα

Powered by InfoTime