Επανορθωτική οδοντιατρική

Η επανορθωτική οδοντιατρική έχει ως στόχο την αποκατάσταση ενός τμήματος κατεστραμμένου δοντιού ή και ολόκληρου του δοντιού. Η καταστροφή των σκληρών οδοντικών ιστών από τερηδόνα εξακολουθεί να είναι βασικό πρόβλημα για τη στοματική υγεία. Εκτός από την τερηδόνα η οποία μπορεί να οφείλεται σε κακή στοματική υγιεινή, διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και σε συνδυασμό τους η επανορθωτική οδοντιατρική ασχολείται με περιπτώσεις οδοντικών προβλημάτων όπως: δυσπλασίες δοντιών, κατάγματα μύλης, διαβρώσεις και αποτριβές.

Εμφράξεις σύνθετων ρητινών

Η σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα δοντιού) είναι ένα πολυμερές υλικό, το οποίο μπορεί να κολλήσει στον οδοντικό ιστό και να αντικαταστήσει ένα τμήμα του δοντιού που λείπει. Τα σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης δεν ξεχωρίζουν από το φυσικό δόντι  είναι εξαιρετικά υψηλής αισθητικής. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται για τις όψεις σύνθετης ρητίνης (Bonding).

Διαβάστε περισσότερα: Εμφράξεις σύνθετων ρητινών

Εμφράξεις αμαγάλματος

Αν και η χρήση του αμαλγάματος  έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της περιεκτικότητας σε υδράργυρο, αλλά και για αισθητικούς λόγους  ωστόσο σε περιπτώσεις κοιλοτήτων με μεγάλο βάθος ή σε ριζικές τερηδόνες αποτελεί υλικό επιλογής.

Ανασύσταση οδόντων με άξονες υαλονημάτων

Οι άξονες μεταλλικοί ή υαλονημμάτων τοποθετούνται μετά την ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) στη θεραπευμένη ρίζα του δοντιού συγκολλόνται με αυτή και κατόπιν γίνεται ανασύσταση του δοντιού με αμάλγαμα ή σύνθετη ρητίνη.

Διαβάστε περισσότερα: Ανασύσταση οδόντων με άξονες υαλονημάτων

Powered by InfoTime