Γενική Οδοντιατρική

Οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η πιο προηγμένη διαθέσιμη μέθοδος αντικατάστασης οδοντικών ελλείψεων χωρίς τη χρήση γεφυρών ή οδοντοστοιχιών. Αποτελούνται από τρία μέρη συμπεριλαμβανομένων του εμφυτεύματος, του κολοβώματος και του προσθετικού μέρους είτε αυτό είναι γέφυρα ή στεφάνη. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά

Διαβάστε περισσότερα: Οδοντικά εμφυτεύματα

Γναθοχειρουργική

Η γναθοχειρουργική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του στόματος και του τραχήλου. Τα περιστατικά που αναλαμβάνουμε στο ιατρείο σε συνεργασία με τους ειδικούς γναθοχειρουργούς με τους οποίους συνεργάζομαι αφορούν επεμβάσεις που μπορούν να ολοκληρωθούν στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Εκτεταμένες επεμβάσεις στην περιοχή των γνάθων και του προσώπου συνήθως εκτελούνται σε νοσοκομειακά κέντρα με γενική αναισθησία.

Διαβάστε περισσότερα: Γναθοχειρουργική

Ενδοδοντία

Η ενδοδοντία   είναι ο  τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία του πολφού του δοντιού και των περιακροριζικών ιστών. Με τη ενδοδοντική θεραπεία η αλλιώς απονεύρωση όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι ασθενείς για να περιγράψουν τη διαδικασία, αφαιρείται ο πολφός του δοντιού δηλαδή το νεύρο και τα αγγεία που τρέφουν το δόντι καθαρίζονται οι ριζικοί σωλήνες και αποκαθίσταται η φλεγμονή του δοντιού.

Διαβάστε περισσότερα: Ενδοδοντία

Powered by InfoTime