Αισθητική Οδοντιατρική

«Αναζητώντας το τέλειο»

Αυτό που διακρίνει την αισθητική οδοντιατρική από την κλασσική γενική οδοντιατρική η οποία εστιάζει στην υγεία του στόματος, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του στόματος, είναι ότι η αισθητική οδοντιατρική επικεντρώνεται περισσότερο στην αποκατάσταση της αρμονίας και της ομορφιάς του χαμόγελου. Οι τρόποι με τους οποίους αυτό επιτυγχάνεται είναι οι εξής.

Γέφυρες Ζιρκονίου

Οι στεφάνες ζιρκονίου είναι στεφάνες των οποίων ο μεταλλικός σκελετός έχει αντικατασταθεί με σκελετό από οξείδιο του ζιρκονίου. Οι σκελετοί αυτοί είναι λευκού χρώματος και επιτρέπουν προσθετικές εργασίες υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής αντοχής. Ακριβώς λόγω της εξαιρετικής αντοχής του σκελετού της ζιρκονίας ενδεικνυται η χρήση του για κατασκευή γεφυρών στην πρόσθια ή οπίσθια περιοχή του στόματος.

Διαβάστε περισσότερα: Γέφυρες Ζιρκονίου

Ολοκεραμικές γέφυρες

Ολοκεραμικές γέφυρες

Ολοκεραμικές στεφάνες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες διαφοροποιούνται από τις γνωστές μεταλλοκεραμικές στεφάνες στο ότι εσωτερικά δεν έχουν μεταλλικό σκελετό. Ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από  κεραμικό υλικό το οποίο προσδίδει ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα με οπτικές ιδιότητες όμοιες του φυσικού δοντιού.

Διαβάστε περισσότερα: Ολοκεραμικές στεφάνες

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι “φλούδες πορσελάνης” οι οποίες τοποθετούνται στη πρόσθια επιφάνεια των δοντιών και συγκολλούνται με ειδική κόλλα (ρητινώδη κονία) με το δόντι. Πρόκειται για συντηρητική θεραπεία καθώς τα δόντια τροχίζονται ελάχιστα και σε κάποια σημεία καθόλου.

Διαβάστε περισσότερα: Όψεις πορσελάνης

Όψεις ρητίνης

Είναι μία απλή διαδικασία κατά την οποία τροχίζουμε ελάχιστα την πρόσθια πλευρά του δοντιού στα σημεία όπου χρειάζεται και στη συνέχεια χτίζουμε με σύνθετη ρητίνη- το γνωστό λευκό σφράγισμα- την επιφάνεια αλλάζοντας το χρώμα το σχήμα του ή των δοντιών που μας ενδιαφέρει.

Διαβάστε περισσότερα: Όψεις ρητίνης

Οδοντικά κοσμήματα

Οδοντικά κοσμήματα

Powered by InfoTime