Άρθρα

Διατροφή και στοματική υγεία

pkg dental health awareness the tooth friendly diet th

Διατροφή και στοματική υγεία
Το τι τρώμε επηρεάζει το στόμα μας, όχι μόνο στο να οικοδομήσουμε γερά ούλα και δόντια αλλά και συμβάλλοντας στην πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας. Ας μάθουμε λοιπόν ποια είναι η σωστή διατροφή για τα δόντια μας και ποιες τροφές πρέπει να χρησιμοποιούμε με μέτρο ή να αποφεύγουμε.

Διαβάστε περισσότερα: Διατροφή και στοματική υγεία

7 βήματα για ένα καλύτερο χαμόγελο

Προφανώς  δεν αποτελεί  έκπληξη ότι ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι και πιο ελκυστικοί. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής, ένα 96 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένα ελκυστικό χαμόγελο κάνει ένα πρόσωπο πιο ελκυστικό.

Όμως, η καλή υγεία των δοντιών πηγαίνει πέρα από τον τρόπο που βλέπετε. Το στόμα είναι η πύλη προς το σώμα, το οποίο σημαίνει ότι η κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας επηρεάζει τη γενική υγεία σας. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα για ένα καλύτερο χαμόγελο, θα πάρετε τις απαραίτητες οδηγίες για την υγεία σας γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα: 7 βήματα για ένα καλύτερο χαμόγελο

Μασητική ικανότητα και άνοια

 

 

dementia

 

Οι άνθρωποι που διατηρούν την μασητική τους ικανότητα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άνοια, σε σύγκριση με εκείνους που δεν μπορούν να μασάνε πλέον καλά , υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Τμήμα Οδοντιατρικής και του Κέντρου Ερευνών για τη Γήρανση του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και του Πανεπιστημίου του Karlstad .

Διαβάστε περισσότερα: Μασητική ικανότητα και άνοια

Περιοδοντίτιδα και Σακχαρώδης Διαβήτης

 

περιοδοδντιτιδαΌλοι οι διαβητικοί ασθενείς γνωρίζουν ότι ο διαβήτης μπορεί να προξενήσει προβλήματα σε διάφορα συστήματα του οργανισμού. Γνωρίζουν, όμως, ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στη στοματική κοιλότητα με πιο σημαντική επιπλοκή την εμφάνιση νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας;

 

Διαβάστε περισσότερα: Περιοδοντίτιδα και Σακχαρώδης Διαβήτης

Eγκυμοσύνη και στοματική υγεία

pregnancyEίναι διαπιστωμένο εμπειρικά από τα παλιά χρόνια ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρούνται στις γυναίκες συχνά έντονα προβλήματα στη στοματική υγεία. Υπάρχει άλλωστε και η γνωστή ρήση ‘κάθε παιδί και δόντι’ ή η διαδεδομένη άποψη ότι ‘κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το έμβρυο απορροφά ασβέστιο από τα δόντια που χαλάνε’.

Διαβάστε περισσότερα: Eγκυμοσύνη και στοματική υγεία

Powered by InfoTime